Wedstrijdtraining

Nadat je de nodige zeilkennis hebt opgedaan in  jeugdzeilboten of op een andere manier al een beetje vertrouwd bent met de zeilsport en nog altijd geniet van het water dat om je oren spat, dan kun je bij WRV Het Twiske deelnemen aan de wedstrijdtraining in een Laser-Pico.

Het beoogde doel van deze training ligt niet op Olympisch niveau, maar meer op het opdoen van ervaring om tijdens onze clubwedstrijden je krachten te kunnen meten met de andere clubgenoten.

Deze sportieve zeilboot is niet alleen prima geschikt om het wedstrijdzeilen onder de knie te krijgen, maar doet het ook uitstekend als opstapje naar het echte werk: het zeilen in een super, snelle echte laser!

Afhankelijk van je talent, zul je het wedstrijdzeilen al snel onder de knie krijgen door goed te letten op de manoeuvres van de meer ervaren clubgenoten. Daarnaast geven instructeurs vanuit een begeleidingsboot natuurlijk ook de nodige adviezen.

Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijdtraining moet je in het bezit zijn van een wetsuit, zodat je beschermd bent voor onderkoeling als je in het water terecht zou komen. Zwemvesten zijn beschikbaar bij WRV Het Twiske.

Een eventueel aan te schaffen watersporthelm of toffe stootpet beschermt je tegen verwondingen die veroorzaakt kunnen worden door een klap van je eigen giek of de giek van een ander.

Je kunt voor de wedstrijdtraining natuurlijk ook met korting gebruik maken van je eigen Pico of je eigen Laser eventueel voorzien van een  4.7-tuig van de vereniging of bij voldoende ervaring trainen in één van onze twee beschikbare Lasers.

Voor data en tijden kun je het rooster zeilinstructie raadplegen.

De tarieven staan vermeld bij de F.A.Q.